Appelstroop Rezept - Appelstroop Zelf Maken

Appelstroop

Appelstroop is een heerlijke en smaakvolle stroop gemaakt van appels. Het is een heerlijke toevoeging voor op brood, pannenkoeken, of gewoon als zoet broodbeleg. Het heeft een rijke en intense smaak die perfect samengaat met verschillende gerechten. In dit artikel delen we een recept voor zelfgemaakte appelstroop en vertellen we je alles wat je moet weten over deze heerlijke lekkernij.

Zelfgemaakte Appelstroop

Wil je zelf appelstroop maken? Volg dan onderstaand recept en geniet van een zelfgemaakte traktatie.

Ingrediënten:

  • 1 kilo appels
  • 250 ml water
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel

Instructions:

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes.
  2. Doe de appels samen met het water in een grote pan en breng aan de kook.
  3. Laat de appels ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen, tot ze zacht zijn geworden.
  4. Meng de appels met een staafmixer tot een gladde massa.
  5. Voeg de suiker en kaneel toe aan het appelmengsel en roer goed door.
  6. Laat het mengsel nog ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen, tot het ingedikt is en de juiste stroperige consistentie heeft.
  7. Giet de appelstroop in gesteriliseerde potten en laat afkoelen.
  8. Geniet van je zelfgemaakte appelstroop op brood, pannenkoeken of in je favoriete recepten!

Hoe te bereiden:

Appelstroop maken is een tijdrovend proces, maar het resultaat is absoluut de moeite waard. Zelfgemaakte appelstroop heeft namelijk een intense smaak en is helemaal vrij van kunstmatige toevoegingen. Het is de perfecte manier om optimaal te genieten van de zoete en natuurlijke smaak van appels.

De bereiding begint met het schillen en snijden van de appels. Het is belangrijk om de appels in kleine stukjes te snijden, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gekookt en gepureerd. Vervolgens worden de appels samen met het water in een grote pan gedaan en aan de kook gebracht. Door het koken worden de appels zacht en kunnen ze gemakkelijk worden gepureerd.

Na 30 minuten pruttelen zijn de appels zacht genoeg en kunnen ze worden gepureerd met een staafmixer. Zorg ervoor dat het mengsel helemaal glad is voordat je de suiker en kaneel toevoegt. Deze ingrediënten geven de appelstroop de zoete en kruidige smaak waar we allemaal zo van houden.

Na het toevoegen van de suiker en kaneel moet de appelstroop nog ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen. Hierdoor kan het mengsel indikken en de juiste stroperige consistentie krijgen. Het is belangrijk om regelmatig te roeren om te voorkomen dat de stroop aanbrandt.

Als de appelstroop de gewenste dikte heeft bereikt, kan het worden overgebracht naar gesteriliseerde potten. Het is belangrijk om de potten goed af te sluiten en de appelstroop volledig te laten afkoelen voordat je ervan gaat genieten.

Tip:

Je kunt de appelstroop ongeveer 6 maanden bewaren op een koele en donkere plaats. Eenmaal geopend, kun je de appelstroop het beste in de koelkast bewaren.

Voedingsinformatie:

Appelstroop bevat natuurlijke suikers uit de appels en is daardoor een gezonder alternatief voor bijvoorbeeld jam. Het is een goede bron van energie en bevat ook vitamines en mineralen uit de appels. Het bevat echter ook suiker, dus het is belangrijk om het met mate te eten.

Conclusie

Appelstroop is een heerlijk en veelzijdig lekkernij die perfect past bij verschillende gerechten. Met het bovenstaande recept kun je zelf appelstroop maken en genieten van de intense smaak van verse appels. Probeer het eens uit en ontdek zelf hoe lekker zelfgemaakte appelstroop kan zijn!

Guten Appetit!